Världsboksdagen – vinn boken "Ahed Tamimi – flickan som slog tillbaka"

Palestinagruppen Stockholm vill hedra Världsbokdagen tisdag den 23 april med ge fem personer mellan 15 och 25 år möjlighet att vinna en bok om den palestinska tonårstjejen Ahed Tamimi – omtalad i hela världen som ”flickan som slog tillbaka”.

Nyheten om Ahed Tamimi, en 16-årig palestinsk tonåring som fängslades strax innan jul för två år sedan, blev förstasidesstoff världen över. Israelerna hämtade henne på natten. Hon fördes till en israelisk militärdomstol och fick åtta månaders fängelsestraff för att hon hade slagit till en tungt beväpnad israelisk soldat inne på familjens gård i byn Nabi Saleh på Västbanken.

”Tack för era tårar, men vi har så mycket tårar på grund av tårgasen och jag vill inte att ni ska vara nedstämda över mig /…/ eller att ni ska tycka synd om mig. Jag vill att ni ser mig som en frihetskämpe, inte ett offer”, sa Ahed Tamimi på ett möte i Sydafrika förra året.

/varldsbokdagen-ahed.jpg

Ahed Tamimi har blivit en symbol för palestiniernas motstånd om ockupationsmakten. Men kampen handlar inte enbart om henne. Det sitter runt 200 palestinska barn i israeliska fängelser just nu.

Palestinagruppen Stockholm tävlar ut 5 böcker om Ahed Tamimi. MOTIVERA med max 3 rader om varför du vill vinna boken, eller varför du vill ge boken till en person mellan 15 och 25 år.

Skicka din motivering senast den 30 april till: [email protected]. Vi meddelar vilka som vinner inom en vecka.

21 Apr 2019