Världsbokdagen - vinn bok av palestinska Adania Shibli

/varldsbokdagen-shibli.jpg

Det är inte ofta vi får möjlighet att läsa palestinska författare i svensk översättning, men förra året har en av dagens generations mest omtalade palestinska författare översatts till svenska. Det handlar om Adania Shibli, född 1974, vars korta romaner “Beröring” och “Vi är alla lika fjärran från kärleken” har kommit ut på svenska.

Palestinagruppen Stockholm vill hedra Världsbokdagen tisdag den 23 april med ge fem personer möjlighet att vinna boken med Adania Shiblis två korta romaner.

“Beröring” är en berättelse om en liten flickas intryck och livserfarenhet. Hon lever i sin egen värld, utforskar sin omgivning med samma betraktande blick vare sig händelserna i våra ögon är stora eller små; ett hål i en klänning, massakern i Sabra och Shatila, hur gräset växer, färgerna omkring henne, eller en brors död.

“Vi är alla lika fjärran från kärleken” börjar med att en kvinna blir ombedd av sin chef att skriva till en äldre man, något som leder till en kärlekshistoria, endast klädd i ord. Brevväxlingen ger hennes liv en mening så stark att när hans svar plötsligt upphör så kan hon ändå inte låta bli att fortsätta skriva.

Palestinagruppen Stockholm tävlar ut 5 böcker av Adania Shiblis. MOTIVERA med max 3 rader om varför du vill vinna boken.

Skicka din motivering till oss senast den 30 april till: [email protected]. Vi meddelar vilka som vinner inom en vecka.

22 Apr 2019