Stoppa Israels PR-kupp på Allsången och Pride

Snart kommer vinnaren av årets Eurovisionsschlager Netta Barzilai att uppträda i SVT:s Allsång på Skansen och på Berns salonger under Stockholm Pride.

Israel använder HBTQ-rörelsen och Pride för ”pinkwashing” genom att framställa sig som ett HBTQ-vänligt land där alla är lika mycket värda. Men de har mer än 50 raslagar som gör skillnad på judar och palestinier. Under Pride i Tel Aviv nyligen protesterade många mot Israels ”pinkwashing”. De visade att HBTQ-rörelsen är för mänskliga rättigheter – för alla. Även palestinier.

SKRIV PÅ namninsamlingen, SPRID på dina sociala medier och visa ditt stöd för palestiniernas rätt till frihet och en rättvis fred.

https://www.mittskifte.org/petitions/stoppa-israels-pr-kupp-pa-allsangen-och-pride ​

För Israel är Netta Barzilai den bästa tänkbara ambassadören, som bidrar till att flytta fokus från folkrättsbrott och den olagliga ockupationen av Gaza, Västbanken och Östra Jerusalem. Hon gör PR för ett land som fängslar ett palestinskt barn var 8:e timme och struntar i FN:s barnkonvention.

Netta Barzilai är en stolt representant för Israel och har ingen kritik mot förtrycket av miljontals palestinier eller byggandet av olagliga bosättningar på palestinsk mark.

Palestinagruppen Stockholm hoppas att Stockholm Pride tar avstånd från båda arrangemangen genom ett uttalande. De har inte makt att ändra på SVT:s och Berns program, men de har makt att säga NEJ till pinkwashing och JA till mänskliga rättigheter.

Palestinagruppen Stockholm önskar att programledaren Sanna Nielsen, producenten Vera Prada och SVT:s programdirektör Lena Glaser tänker om. Varför ska SVT ge bästa sändningstid till PR för ett land som ständigt bryter mot mänskliga rättigheter och struntar i FN:s resolutioner om en tvåstatslösning där Israel och Palestina existerar sida vid sida?

Vi hoppas också att ägaren av Berns Salonger, Vimal Kovac, säger ifrån till arrangören Clean Group, som har bjudit in Netta Barzilai den 2 augusti. Som ägare har man också ett ansvar – oavsett om det är genom direkt eller indirekt agerande.

Skriv under vår namninsamling NU. Vi överlämnar vår protest till SVT och Berns måndag den 30 juli.

21 Jul 2018