Namninsamling mot vin från bosättningar

SISTA CHANSEN: SKRIV UNDER VÅR NAMNINSAMLING MOT FÖRSÄLJNING AV VIN FRÅN ISRAELISKA BOSÄTTNINGAR

 

SKRIV UNDER VÅR NAMNINSAMLING - STOPPA VINER FRÅN ISRAELISKA BOSÄTTNINGAR HOS SYSTEMBOLAGET

På medlemsmötet 24 november lyftes frågan om vad som hänt med vår namninsamling och om den ska lämnas in. Det som hänt är att den gått väldigt bra hittills och i skrivande stund är uppe i över 1600 underskrifter. Namninsamlingen är inte avslutad än så den som inte skrivit under än eller vill sprida den till vänner hinner fortfarande det. I december skickar vi in den till ansvariga på Systembolaget och andra som den kan röra. Vi fortsätter att kämpa för ett slut för dessa varor.

Uppmaningen som vi skickade ut innan sommaren:

Just nu har vi fokus på Systembolaget och vin från det av Israel ockuperade Golan - märkt “Golanhöjden (israelisk bosättning)”. Vi har mejlat Systembolaget och bett om ommärkning av deras viner för att tydliggöra att produkterna kommer från illegala bosättningar på ockuperad mark. Systembolaget tycker dock att deras märkning redan räcker och att den är i enlighet med EU:s regelverk. Det tycker inte vi är tillräckligt. 

Därför har vi nu startat en namninsamling för att att både uppmärksamma dessa viner och det riktigt usla med att sälja dessa på det statliga Systembolaget, men också för att helt stoppa försäljningen. Varje flaska som köps bidrar till den israeliska ekonomin och därmed att ockupationen kan fortsätta. Det säger vi nej till.

Vill du hjälpa oss? Vi vore väldigt tacksamma då. Skriv under vår namninsamling via denna länk: https://www.mittskifte.org/petitions/stoppa-forsaljningen-av-israeliska-viner-pa-systembolaget. Hjälp gärna till att sprida vidare namninsamlingen till vänner och bekanta. Ju fler, desto starkare!

26 Nov 2020