Manifestation 9 mars - NEJ till Eurovision-final i Israel

Det israeliska tv-bolaget, som producerar Eurovison-finalen, kommer att reservera minst 500 biljetter för israeliska soldater trots att tävlingen ska vara "en icke-politisk musikhändelse", enligt European Broadcasting Union och Sveriges Television.

Det innebär att artisterna kommer att uppträda inför delar av den militära ockupationsmakten, som rutinmässigt dödar palestinier, inklusive barn.

FN presenterade förra veckan en ny rapport om händelserna i Gaza förra året: ”Israeliska soldater kränkte internationella mänskliga rättigheter och humanitära rättigheter. En del av de här brotten kan utgöra krigsförbrytelser eller brott mot mänskligheten”. Israels utrikesminister avvisar rapporten som lögnaktig och kallar FN-kommissionen för en ”absurd teater”.

Eurovision-finalen i Israel är definitivt politisk och används av den israeliska regeringen för att visa upp en vacker fasad och dölja sina brott mot de mänskliga rättigheterna. SVT ska inte medverka till Israels gigantiska PR-jippo, som flyttar fokus från den olagliga ockupationen av Gaza, Västbanken och Östra Jerusalem till en musikfest med glitter och glamour.

Delta i vår tysta manifestation på Sergels Torg, lördag 9 mars klockan 13.00-14.00, där vi visar solidaritet med det palestinska folket. Ta med dig palestinska flaggor!

Vi delar ut vykort, som du kan sprida vidare och skicka till SVT för att visa att vi förväntar oss att SVT ska ställa in Sveriges medverkan i Eurovision-finalen.

Sverige har bojkottat Eurovision tidigare. I år är det viktigare än någonsin.

JA till mänskliga rättigheter. NEJ till ett svenskt deltagande i Eurovision-finalen i Israel.

OBS! Endast palestinska flaggor på manifestationen.

#Melodifestivalen #Eurovision #BoycottEurovision2019 #FlyttaEurovisonfinalenFrånIsrael

2 Mar 2019