Ahed Tamimi - flickan som slog tillbaka

Nyheten om Ahed Tamimi, en 16-årig palestinsk flicka som fängslades strax före jul förra året, spred sig som en löpeld över världen. En ung flicka mot en tungt beväpnad soldat.

Israelerna hämtade henne på natten. Hon fördes till Israel och ställdes inför militärdomstol. Ahed har suttit åtta månader i fängelse och nyligen blivit frisläppt. Hon är tydlig. Motståndet kommer att fortsätta tills ockupationen upphör.

Ahed har blivit en symbol för palestiniernas motstånd mot ockupationsmakten. Men det handlar inte enbart om henne. Det sitter runt 300 barn i israeliska fängelser just nu.

”Tack för era tårar, men vi har så mycket tårar på grund av tårgasen och jag vill inte att ni ska vara nedstämda över mig /…/ eller att ni ska tycka synd om mig. Jag vill att ni ser mig som en frihetskämpe, inte ett offer”, sa Ahed Tamimi på ett möte med Palestinavänner i Sydafrika förra året. Nu har hon och hennes familj fått utreseförbud.

Palestinagruppen Stockholm och ABF Stockholm har bjudit in Paul Morris, en av författarna till boken ”Ahed Tamimi – flickan som slog tillbaka”. Foto: Haim Schwarczenberg.

Mötet är på engelska. 

Tid: Onsdag 26 september, klockan 18.00 - 19.30
Plats: ABF-huset, Brantingsalen, Sveavägen 41

Fri entré. Begränsat antal platser. Anmäl dig HÄR.

17 Sep 2018