Kalendarium

Här tipsar vi om egna och andras Palestinaaktiviteter i Stockholms län, inklusive viktiga dagar som anknyter till Palestina. 

23 april - Rättvis fred i Israel och Palestina - är den fortfarande möjlig?

Välkommen att lyssna på ett samtal med Shawan Jabarin, generalsekreterare för Al Haq, och Hagai El-Ad, generalsekreterare för B'tselem. Nyligen fick de Franska republikens människorättspris för sitt arbete. Hör dem samtala om fredsprocessen och mänskliga rättigheter i Israel och Palestina med Thomas Hammarberg, riksdagsledamot (S) och tidigare Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter.

Språk: engelska.
Anmälan: Fri entré men obligatorisk föranmälan. Klicka här.
Datum: 23 april 2019
Tid: Klockan 18:00
Plats: Sveavägen 68,  Stockholm
Arrangör: Olof Palmes Internationella Center och Socialdemokrater för tro och solidaritet

23 april - Världsbokdagen

Hedra Världsbokdagen med att donera en bok till ett bibliotek i Palestina! På webbplatsen Matloub/Wanted hittar du böcker som biblioteken efterfrågar.

Matloub fungerar som en webbokhandel, där du i stället för att beställa en bok hem till dig, beställer den till ett palestinskt bibliotek. Projektet drivs av det internationella nätverket Librarians and Archivists with Palestine i samarbete med Tamer Institute for Community Education. Donera en bok på Matloub/Wanted

28 maj - Möte om Palestine Marathon 2019 och 2020

Vi slog rekord med 37 svenska deltagare i Palestine Marathon den 22 mars i Betlehem. Vi berättar om tävlingen och andra aktiviteter från årets resa. Vi planerar inför Palestine Marathon 2020 och kanske en del lopp till förmån för Palestina på hemmaplan i sommar. Välkommen till ett inspirerande möte.
Tid: Tisdag 28 maj, klockan 18.00-19.30 
Plats: ETC Café, Sankt Paulsgatan 14 (T-bana Slussen)

12 - 16 juni, Järvaveckan

Palestinagrupperna i Sverige kommer att delta i Järvaveckan. 

Järvaveckan handlar om att minska avståndet mellan de folkvalda politikerna och medborgarna. Genom att locka partiledare från samtliga riksdagspartier och samhällsaktörer från många olika sektorer, bidrar Järvaveckan till att öka förutsättningar för alla medborgare att engagera sig politiskt, delta aktivt i samhället och sätta sina prioriterade frågor på den politiska agendan. Vi återkommer med ytterligare information senare.

26-29 september, Bokmässan i Göteborg

Palestinagrupperna i Sverige deltar under Bokmässan.

14-16 november, Mänskliga rättighetsdagarna

Mänskliga Rättighetsdagarna går av stapeln i Linköping under temat Rätten till hälsa. Palestinagrupperna i Sverige deltar.

Tipsa oss

Har du tips på evenemang med Palestinaanknytning i Stockholms län? Hör av dig till oss: [javascript protected email address]