Kalendarium

Här tipsar vi om egna och andras Palestinaaktiviteter i Stockholms län, inklusive viktiga dagar som anknyter till Palestina. 

Kongress 10 oktober 2020

Under årets kongress kan du välja om du vill vara med på plats i Stockholm eller via nätet. Högst 50 personer får vistas i lokalen och då är alla funktionärer inräknade. Uppge i anmälan hur du vill delta.

Tid: Lördagen den 10 oktober 2020 klockan 10.00 – 17.00
Plats: Södermalm i Stockholm eller digitalt via Zoom (eller annan internetplattform för digitala möten)

Enligt stadgarna har enskild medlem rätt att, med rösträtt delta på kongressen. Medlemsorganisation har rätt att sända en observatör.

Kongresshandlingarna skickas ut till de som anmält sig senast två veckor före kongressen.

Anmäl dig senast den 25 september till anna@palestinagrupperna.se
eller telefon 08-641 72 88
Uppge namn, adress och e-post samt om du vill delta på plats i lokalen eller via Zoom.

Obs! Om du redan anmält dig, hör av dig och meddela om du vill delta på plats eller digitalt.

 

Palestinas befrielse – vad är möjligt? UPPSKJUTET tills vidare

På vilka sätt försöker palestinier och israeler åstadkomma en hållbar utveckling? En del motstånd mot ockupationen kan beskrivas som defensivt, man försvarar sig mot övergrepp. Samtidigt finns människorättsgrupper som arbetar offensivt och visionärt. Ibland används begreppet ”kreativt motstånd” parallellt med ”sumud” (ihärdighet, stolthet). I detta program vill vi skildra några olika förhållningssätt till Palestinas befrielse och vad som på lokalplanet tycks vara möjliga vägar till fred.

Medverkande
Ilan Cohen, Föreningen Judar för Israelisk-Palestinsk Fred (JIPF), redovisar ett judiskt perspektiv på Palestinas befrielse och vad som görs av israeliska människorättsgrupper. 
Kenneth Kimming, Friends of Sabeel, berättar om den kristna befrielseteologi som utvecklats i Palestina och de kristna församlingarnas arbete för fred. 
Anna Wester, Palestinagrupperna i Sverige, ger exempel på hur den politiska frihetskampen har utvecklats. 

Seminariet inleds och avslutas av Matts Mattsson, författare till boken "Status Quo? En berättelse om ockupation, motstånd och solidaritet i Palestina och Israel".  

Arrangörer: ABF Stockholm, Friends of Sabeel, Föreningen Judar för Israelisk-Palestinsk Fred (JIPF), Palestinagruppen Stockholm, Palestinagrupperna i Sverige.           

Tid: Onsdag (15 april) 16 september, kl 18.00-20.00
Plats:  ABF, Sveavägen 41, Stockholm. Fri entré

 

12-13 juni: Seminarium Palestina-Israel INSTÄLLT

Det så kallade Sjöviksseminaret flyttar i år från Sjöviks folkhögskola i Dalarna till Stockholm. 

Följande talare medverkar: Brian Brown (sydafrikansk pastor, involverad i kampen mot apartheidregimen genom civil olydnad, samt krav på bojkott, desinvesteringar och sanktioner), Rifat Kassis (kristen palestinier från Beit Sahour på Västbanken, aktiv människorättsaktivist och författare, grundare av Defense for Children International Palestine) och Ilan Pappé (professor, känd som en av de nya historikerna i Israel, antisionistisk aktivist och talesperson för palestiniernas rättigheter). Ytterligare talare tillkommer.

Tid: Fredag 12 juni, klockan 18.00 - lördag 13 juni, klockan 22.00

Plats: Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17

Seminariet genomförs med stöd av Folke Bernadotteakademin.

 

 

 

Seminarieserie på Utrikespolitiska institutet om Israel och Palestina. INSTÄLLT 

Länk till inbjudan och övriga seminarier i serien. 

 

Tipsa oss

Har du tips på evenemang med Palestinaanknytning i Stockholms län? Hör av dig till oss: [javascript protected email address]