Kalendarium

Här tipsar vi om egna och andras Palestinaaktiviteter i Stockholms län, inklusive viktiga dagar som anknyter till Palestina. Vi uppdaterar vårt kalendarium hela tiden.

15 januari 2019 – Workshop Eurovision Song Contest

Vi har en workshop för att tillsammans diskutera vad vi i Palestinagruppen Stockholm KAN, VILL, HAR RÅD MED och HINNER genomföra för att lyfta frågan om bojkott av Eurovision Song Contests finaltävling i Israel. Det handlar alltså inte om bojkott av hela Eurovision, utan om bojkott av finalen i Israel, vilket sprider glitter och glamour över en ockupationsmakt, som inte respekterar FN:s resolutioner.

Tid: Tisdag 15 januari, klockan 18.00-19.30
Anmälan senast 11 januari via e-post: [javascript protected email address]
Lokal: Meddelas via e-post 

23 januari 2019 – Workshop hälso- och sjukvård

Vi vet att barnadödligheten är högre i Palestina än i Israel. Detsamma gäller mödradödligheten. Vi vet att Israels blockad av Gaza är ett hinder för transporter av patienter till sjukhus utanför Gaza. Det gäller såväl cancerpatienter, som patienter i behov av amputation på grund av skottskador. Vi vet att barnen far illa under ockupationen och drabbas av posttraumatisk stress, depression och ångest.

Vi arrangerar en workshop för diskutera det nuvarande hälso- och ohälsoläget i Palestina, infektions- och icke-infektionsrelaterade sjukdomar, samt tillgång till hälso- och sjukvårdspersonal i förhållande till WHO:s rekommendationer. Vi vill diskutera OM och HUR vi i Palestinagruppen Stockholm kan belysa dessa frågor.

Vill du delta? Arbetar du inom hälso- och sjukvården? Har du erfarenhet från Palestina? Vill du skapa opinion kring dessa frågor? Hör av dig!

Tid: Onsdag 23 januari, klockan 18.00-20.00
Anmälan senast 18 januari via e-post: [javascript protected email address]
Lokal: Meddelas via e-post

25 januari 2019 – Motioner till årsmötet

Skicka motioner till årsmötet i Palestinagruppen Stockholm senast den 25 januari.
E-post: [javascript protected email address]

27 januari 2019 – Nominering till styrelsen

Skicka dina förslag till nomineringar till styrelsen i Palestinagruppen Stockholm senast den 27 januari till valberedningens kontaktperson: roberto@palestinagrupperna.se

10 februari 2019 – Bojkott och aktivism + årsmöte

Palestinagruppen Stockholm kommer att bjuda in till ett inspirationsmöte om bojkott och aktivism i samband med att vi har vårt årsmöte, söndag den 10 februari. 

22 mars 2019 – Familjefest i Betlehem

Besök Palestina och delta i en familjefest som passar alla, från elitlöpare och motionärer till dem som bara vill ta en fem kilometer lång promenad med massor av glada människor från hela världen. Eller de som bara vill vara på plats heja på. Det handlar om solidaritetsevenemanget Palestine Marathon den 22 mars i Betlehem.

Tipsa oss

Har du tips på evenemang med Palestinaanknytning i Stockholms län? Hör av dig till oss: [javascript protected email address]