Team Sweden for Palestine

2019 års upplaga av Palestine Marathon – Freedom of Movement lockade 8001 deltagare och var en fantastisk folkfest i Betlehem.

Året innan deltog 19 svenskar. I år var vi 37 svenskar. Och nästa år – ja, vi hoppas på ett nytt rekord den 27 mars 2020.

Somliga gick 5 km, andra sprang 10, 21 eller 42 km i den vackra staden Betlehem med start och målgång vid Födelsekyrkan, intill Israels olagliga mur och genom flyktinglägret Aida Camp.

Bli en del av Team Sweden for Palestine.
Vi deltar för att manifestera rätten att förflytta sig.
Vi deltar för att visa solidaritet.
Vi deltar för att öka kunskapen om situationen i Palestina.
Vi deltar för att inspirera dig att göra detsamma.

/trojabak.jpg

Tips inför resan

En artikel med tips, som vi skrev inför Palestine Marathon 2019, hittar du HÄR. Den är lika aktuell inför 2020 (förutom datum för anmälan och tävling).

Gå gärna med i Facebookgruppen Från Sverige till Palestina Marathon som drivs av Maria Jonsson och Camilla Larsson. De har deltagit i loppet ett par gånger och ger tips och råd. Där får du kontakt med andra som planerar att delta i folkfesten.

Läs en intervju med Maria Jonsson, som publicerades i Palestina Nu, i december 2019.

Andra idrottsevenemang

Vi hoppas att Team Sweden for Palestine sprider sig till andra lopp och idrottssammanhang, gärna i kombination med insamling till Palestinagruppernas biståndsprojekt i Palestina och Libanon, eller till barnrättsorganisationen Defence for Children Palestine.

Har du idéer kring idrott och insamling, hör av dig: info@palestinagruppenstockholm.se