Team Sweden

Texten nedan är inte aktuell. Senaste Palestine Marathon gick 18 mars 2022.

Team Sweden for Palestine var taggade för att manifestera rätten att förflytta sig, för att visa solidaritet och för att öka kunskapen om situationen i Palestina men… som så många andra Marathon världen över just nu, ställs Palestine Marathon in på grund av coronaviruset. De första fallen i Betlehem har nu konstaterats. Loppet skjuts fram och arrangörerna tror nu på oktober eller november 2020. 

Förra året deltog 8001 personer i folkfesten Palestine Marathon – Freedom of Movement i Betlehem. Somliga gick 5 km, andra sprang 10, 21 eller 42 km i den vackra staden Betlehem med start och målgång vid Födelsekyrkan, intill Israels olagliga mur och genom flyktinglägret Aida Camp.

37 svenskar deltog. Vi hoppas på ett svenskt rekorddeltagande den 27 mars 2020.

Bli en del av Team Sweden for Palestine.
Vi deltar för att manifestera rätten att förflytta sig.
Vi deltar för att visa solidaritet.
Vi deltar för att öka kunskapen om situationen i Palestina.
Vi deltar för att inspirera dig att göra detsamma.

/trojabak.jpg

Tips inför resan

En artikel med tips, som vi skrev inför Palestine Marathon 2019, hittar du HÄR. Den är lika aktuell inför 2020 (förutom datum för anmälan och tävling).

Gå gärna med i Facebookgruppen Från Sverige till Palestina Marathon som drivs av Maria Jonsson och Camilla Larsson. De har deltagit i loppet ett par gånger och ger tips och råd. Där får du kontakt med andra som planerar att delta i folkfesten.

Läs en intervju med Maria Jonsson, som publicerades i Palestina Nu, i december 2019.

Berätta för dina vänner om Team Sweden for Palestine och använd vår hashtag #TeamSwedenForPalestine i sociala medier.

Andra idrottsevenemang

Vi hoppas att Team Sweden for Palestine sprider sig till andra lopp och idrottssammanhang även hemma i Sverige. Hör av dig: [email protected]